Redaksjonens kommentar

De som husker papirutgavene av ØstCar -og det gjør nok de fleste -husker også redaktøren av disse; Bjarne Jacobsen. Han hadde en egen spalte i hvert nummer med samme overskrift ' Redaksjonens kommentar'.
Jeg kommer sikkert ikke til å være like god som Bjarne på faste innlegg. Men jeg tenkte hvert fall det kunne være på sin plass å åpne en side hvor jeg kan komme med innspill dersom jeg har noe på hjertet.
Alt som skrives her er 100 % mine egne ord og holdninger. 

Nettsider

Disse sidene; nettutgaven av ØstCar ble til i 2018. Samtidig opphørte papirutgaven. Jeg har fratrådt mitt styreverv i NBCC avd. Ø -men fortsetter som ansvarlig for avdelingens nettsider etter styrets og mitt eget ønske.

Som 'webmaster' bør man å opplyse om ting. Og 'ting' kan f.eks. være endringer som gjøres på eller i nettsider. Og her kommer en info om slik endring:

En del lurer på hvorfor man havner direkte hit til ostcar.no når man under Avdelinger klikker på NBCC Østfold på NBCC sin sentrale nettside:
NBCC sentralt (nocc.no)
Grunnen er bl.a. at det i samråd med styret er bestemt at vi ønsker å forholde oss til EN nettside. Mest ryddig både for medlemmer, styret og ikke minst meg. Mindre risiko for forvirring som 'hvor finner jeg hva'. Du finner alt HER. Pluss at det som før legges ut viktige opplysninger og påminnelser på Facebook med linker hit for utdypende info.
(Det er i tillegg blitt teknisk utfordrende å oppdatere / legge inn nytt stoff i NBCC sine sider for avdelingene. Jeg går ikke i detaljer på det men NBCC er fullt klar over problemene og det jobbes med løsninger / alternativer.)

Det har blitt opplyst om dette for en stund siden på:  NBCC Østfold Hjemmeside (nocc.no) -men jeg erfarer at det likevel er en del forvirring.
Derfor påpekes det at ALL informasjon gis KUN her på ostcar.no. -nocc.no blir ikke lenger oppdatert.

Med det håper jeg det ble klarere vedr. håndtering av nettsidene våre.

 


 

Hvordan ønsker vi oss ØstCar -ostcar.no?

En sommersesong er på hell allerede. Mange har sikkert opplevd mye. Og igjen tenker jeg litt på min forgjenger; Bjarne. Som stadig etterlyste stoff til neste utgave. Det var en tung jobb ofte å fylle sidene selv om bladet kom ut kun 3 ganger i året.
Jeg er i den heldige situasjonen at 'bladet' ikke har slike frister. Samtidig må man 'være på' så snart noe skal legges ut her på ostcar.no. For poenget -og fordelen egentlig -med nettutgave er fortløpende informasjon.

Men så er spørsmålet; er det bare det vi ønsker her på siden? Kun info fra styret og komiteer? Eller ønsker vi oss en deltakende side hvor medlemmer kommer med innspill, opplevelser fra turer, tips om steder å besøke, campingplasser etc.?..
Vi har forsøkt med oppfordringer. Fotokonkurranse. Kommentarer til styreinformasjon på egen side. Alt uten den store responsen dessverre.

Selv er jeg blant fastliggere på Listranda og forsøker å dekke arrangementer etc. derfra med god hjelp ofte av andre beboere. Blir det mye Listranda-saker her på sidene synes dere? -og lite annet. Ikke uenig i det jeg. Dermed utfordres DU til å gjøre ditt for å rette på det. Særlig deg med 'runde hjul' som reiser, ser og opplever.

Jeg skal ikke 'mase' om dette. Med et skjevt smil kan jeg si at det er behagelig som redaktør å kun legge ut info i ny og ne. Men samtidig ønsker jeg å levere en mer levende nettside.  Alle må spørre seg hva slags ØstCar vi ønsker å ha. Og der har dere medlemmer stor innflytelse. Innhold på en nettside kommer ikke av seg selv. Den må mates. Vi -alle medlemmer -må mate den. Med stoff vi selv ville likt å lese og se.
Så selv om sosiale medier som Face etc. er de store 'dele' sidene -så husk at det er vår egen blekke; ostcar.no som leses av oss med samme interesse og lidenskap enten vi ligger fast eller reiser rundt.

Jeg avslutter med et slags eksempel på det jeg prøver å formidle. Jeg var en tur i Lysekil, Sverige i sommer. En årlig tradisjon 2 - 3 dager. Av nå forståelige grunner er det hotell som må bli mitt 'camping' alternativ. Men nede ved havnen er det bobilplass hvor en god del sto som på bildet:

I det jeg ruslet forbi der tenkte jeg; "Tenk om ett eller flere av våre medlemmer står der. Tenk om noen fikk lyst til å sende et innlegg til ostcar.no og fortalt om hvor hyggelig de hadde det sammen med andre og hva de hadde opplevd i Lysekil etc. Og jeg tenkte faktisk; 'Rart at ikke noen av de som kjører rundt har lyst til å dele noen av sine reiseskildringer, tips, erfaringer etc på ostcar.no. Rart de ikke ønsker i større grad å fremme hvor fint det er å være mobil -treffes -og på den måten bidra til å utvide perspektivet her på ØstCar".

 

Har du synspunkter på dette innlegget? Kommenter gjerne under og skap debatt.

Bidrag / innlegg som nevnt over -eller om du har spørsmål -sendes til: Redaksjonen

Husk som nevnt at du nå også kan kommentere siste info fra styret.

Ha en riktig fin sensommer og høst alle sammen!

Ragnar Fredrik Johansen
-Red-

PS: Jeg ble i siste liten bedt om å minne om Sensommer/Høsttreff på Hokksund camping, 09.09-11.09.2022 - Vi har plass til flere, og vi kan ta imot etteranmeldte -forteller Brit 
Så til deg som skal dit; ha denne oppfordringen i tankene 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *