En sen-sommertur (august 2020) med bobilen er ikke å forakte. Vi startet i Arendal på Nidelv camping. Derfra dro vi inn til sentrum og tok en rusletur rundt i byen, før vi avla et besøk hos gode venner. Neste stopp ble Lindesnes fyr. Det er ca 35 år siden sist vi var der, og mye var forandret. Fyret er det samme, men det er bygget opp et nytt senter der med utstillinger, filmfremvisning og salg av ulike suvenirer. Turen videre gikk til Lista fyr, et sted som i sommer har blitt kjent for en spesiell installasjon bestående av ca 1000 norske flagg plantet i bakken på gressplenen ved fyret. (Synes synd på han som skal klippe gresset, noe han tydeligvis ikke har fått gjort i sommer.) Ble en tur opp i dette fyret også, før ferden gikk videre mot Stavanger.

Etter å ha besøkt både Lindesnes og Lista fyr, kjørte vi i retning Stavanger via kystveien. Ned til Åna Sira og videre til Jøssingfjorden. En litt i overkant spennende tur med bobil, men det gikk bra. Veien er veldig smal, svingete og til tider bratt. Heldigvis ikke så mye trafikk. Stoppet i Jøssingfjorden og var borte ved Helleren. Husene ligger beskyttet under fjellet, men de har levd under meget enkle kår de som bodde der.
Vi fulgte kysten videre og kom til Ølberg camping. En fin plass helt ned til Ølbergstranda. Vi har merket oss at nå har tyske bobilturister kommet for fullt.
Med Ølberg camping som utgangspunkt, ble det scootertur opp til Hafrsfjord og Randaberg, før vi satte kursen mot Ølen og et par koselige dager hos svigerinne og svoger. Ølen viste seg fra din aller vakreste side, så vi kunne sitte ute og bare nyte solen.🌞 Veien videre gikk bl.a forbi Låtefoss. Tenkte på Øystein Sundes sang om «Danske med campingvogn». Vi ble sittende fast en god stund i møte med trailere, og med etterhvert mange bak oss, var det vanskelig å rygge. Men trailersjåførene er utrolig dyktige, så til slutt klarte vi å smyge oss forbi. (Om de bak oss klarte det uten skader, vites ikke.)
Måbødalen med sitt nye utsiktspunkt mot Vøringsfossen er også flott, men gr. veiarbeid og mange turister var det ikke mulig å få stoppet.
Hardangervidda er vakker når den ligger badet i sol og bør absolutt oppleves. Etter en natt i Gausdal, gikk siste etappe hjem til Moss. Veldig fint å være på campingtur så sent på sommeren.

Tekst og foto: Brit Bårdslistuen