06.11.2018

Nossan Ljusfestival; – En opplevelsesrik vandring i en mørk høstkveld.

 

For ellevte gang arrangerte Grästorp kommune i Sverige sin «Ljusfestival» i dagene 29.09 til 06.10. I de høstdagene festialen varer forvandles det lille samfunnet Grãstorp til et livlig onmråde for hele familien på kveldstid. Det er satt opp lyskastere og laget ulike inntallasjoner langs elva Nossan i en passelig lengde for en spasertur på kveldstid. De forskjellige lysinnstallasjonene skaper en spesiell stemning, og det er lagt inn en egen liten sløyfe med litt ekstra skumle effekter. Det hender også at noen av de skumle figurene man tror er utkledte dukker plutselig kommer bort til deg.

Turen blir avsluttet ved store telt, hvor det er servering av både noe å spise og drikke. I de to helgene denne festivalen varer, er det konserter fra en utendørs scene på kveldstid. I tillegg kjøres det et spektakulært lasershow enkelte kvelder.
Det svenske barncanserfondet (Barnekreftforening) har en stand hvor de selger lys som settes ut på elven hvis været tillater det, og de flytende lysene bidrar til å skape litt ekstra magi i kveldsmørket.
Så hvis det er noen som har lyst på en ekstra opplevelsetur til høsten, arrangeres det slike festivaler både i Grãstorp og et par andre steder i overkommelig avstand for oss Østfoldinger hvert år. Vi var også så heldige å finne en overnattingsplass i passelig gangavstand fra festivalområdet, Brãnnebacka. En enkel campingplass for campingvogner og bobiler. Nydelig toalettanlegg og strøm inkludert i prisen. Så hvis det er noen som lurer på hva en helg om høsten skal brukes til, sånn midt mellom sommer og vinter, anbefales en tur til en av disse «ljusfestivalene». Det er bare å gå inn på nettet for å få mer informasjon når tiden nærmer seg. http://www.nossanljusfestival.se/

Brit

Klipp på et av miniatyrene under for å se bildene på denne siden i lysbilde-fremvisning: (Naviger med < > eller piltaster)