Noen tanker om campinglivet.

Våren er kommet, og med den dukker de opp, campingvognene og bobilene som har vært lagret hele vinteren. Men det slår meg: Hvorfor blir de ikke brukt hele året?

De som har fast plass og har campingvogna "på rot" bruker de ofte hele året. Men altfor mange setter inn ekvipasjene sine, både campingvogner og bobiler, slik at de ikke får de ut før ved disse tider. Derved går de glipp av det som kanskje er den koseligste perioden å campe i.

Dagens utstyr tåler å bli brukt, selv om det er noen kuldegrader. Men det er jo enkelte ting man må tenke på dersom det er kaldt.
Alle vogner og bobiler har en form for oppvarming, enten bare gass eller kombinert med strøm. Dessuten har mange varme i gulvet i tillegg, noe som øker komforten betraktelig. Denne oppvarmingen er tilstrekkelig.

Man må være oppmerksom på at vannet i vogner og bobiler kan fryse, dersom vannledningene ligger uisolert. (I de fleste nyere vogner og bobiler er dette tenkt på. Men uansett må man huske på å tappe av alt vannet, også på varmtvannstanken, når turen er over.)

Vinteråpne campingplasser finner man ved å gå inn på nettet, eller rett og slett ringe til de plassene man kan tenke seg å besøke.

Hva trenger man å gjøre før man drar avgårde med campingvogn eller bobil om vinteren?
Egentlig ikke mye, annet enn å sørge for at utstyret er sikret mot å gli. Det vil i praksis si å sette på vinterdekk. Har man en bil med forhjulstrekk, er kjettinger lurt å ta med.

Men nå er det sommersesongen som ligger foran oss, og da er det en ting som kan være lurt dersom man kjører med campingvogn eller skal kjøre med henger av ett eller annet slag: En liten oppfrisking av kjøreferdighetene med henger. Det er kjedelig når man står bom fast og ikke er sikker på hvordan man skal vri på rattet for å få den til å snu seg dit man vil.
Derfor vil jeg anbefale for alle som skal kjøre med "noe" etter bilen å melde seg på øvelseskjøring med campingvogn. Mange vil få en bedre campingopplevelse hvis man har fått hjelp og veiledning før sesongstart.

Kommende lørdag arrangerer vår avdeling trening i kjøring med henger på Mysen Trafikkstasjon, og for de som ønsker, kan man også prøve seg på ferdighetsmerket i kjøring med henger. Sjekk ostcar.no eller vår hjemmeside på NBCC.no

Bruk vogn/bobil til å oppleve noe hyggelig i løpet av sommeren og ikke sett utstyret til vinterlagring for tidlig. Høsten og vinteren gir mange muligheter til flotte campingopplevelser, og da er det ikke overfylt på campingplassene. Og er man usikker på å reise alene, anbefaler jeg at man melder seg på våre treff, f.eks pinsetreff og høsttreff, men også treff for hele regionen eller treff i andre avdelinger.

Så ønsker jeg alle en riktig god campingsommer.

Brit