Medlemsmøte hos Norum Bobilgården.

Onsdag den 16.02 var hele region 11 invitert til medlemsmøte hos Norum Bobilgården i Råde, bygda som etter hvert har fått tilnavnet "bobilbygda."

Det var satt et tak på 50 deltagere, og den "kvoten" var fylt opp.

Ved ankomst ble vi møtt av de ansatte som ønsket oss velkommen. Så var det bare å forsyne seg av deilig sjokoladekake og kaffe som var satt fram på bordene, før eieren, Thorleif Norum tok ordet.

Han gikk gjennom en del praktiske detaljer før han presenterte alle de ansatte og fortalte hva de jobbet med i firmaet. Så fortalte han om utviklingen av firmaet fra starten i 2013 og til i dag.

De selger brukte bobiler i kommisjon, og for både selgere og kjøpere forenkler det den prosessen, samtidig som alle bobiler blir grundig gjennomgått før de selges videre med garanti.

I nært samarbeid med Bobilgården arbeider et nystartet firma, "Fuktfritt". De jobber med å påvise og utbedre bobilenes verste fiende: fukt!

Vi fikk se skremmende eksempler på hvordan fukten kan ødelegge reisverket i bodelen, siden det som regel er av tre. Vi fikk også ta i øyesyn en bobil som var under reparasjon etter en omfattende fuktskade. Det var imponerende å se hvordan de bygger opp igjen det ødelagte, og de forklarte også hvorfor de erstattet den råtne finéren med en type som er
mer bestandig mot fukt.

Taklukene ble vi også bedt om å holde under oppsikt, da det også der har lett for å oppstå fuktskader.

Vi ble innprentet viktigheten av å følge opp fuktkontrollen årlig, også etter at en eventuell garantitid er gått ut.

Etter dette ble vi servert nydelig lapskaus med flatbrød samt mineralvann å drikke til.

Siste del av møtet var viet batterier. Lithium eller blybatteri; -fordeler og ulemper ved begge. Dessverre hadde representanten fra en av batteriprodusentene måttet melde avbud, men ulike erfaringer fra de tilstedeværende ble tatt opp og diskutert.

På den negative siden veier jo prisen på et lithiumbatteri ganske tungt. Men har man problemer med vekten på bobilen, veier et lithiumbatteri bare omtrent det halve av et blybatteri. Dessuten er ladetiden veldig kort, mens brukstiden er betydelig lenger enn et vanlig batteri.

Som avslutning kom Norum med et veldig godt tilbud på en "Lithiumpakke" til de frammøtte, før Liv Norum, Regionleder, takket Norum for at vi fikk komme.

En hjertelig takk til Norum Bobilgården for at vi fikk komme og ble så godt tatt imot!

-Brit-