Lederen har ordet

21.06.2022

Hei alle sammen!

Vi går inn i årets lyseste uke, St.hans nærmer seg, skoleferien har startet og rundt omkring forberedes ferien; kanskje den for noen også har begynt.

Ingen restriksjoner denne sommeren og ganske utrolig å tenke tilbake på hvordan et lite virus grep inn i livene våre og gjorde alt uforutsigbart.

Ønsker alle medlemmer i avd. Østfold en riktig god sommer; god ferie enten den tas kjørende eller på fast campingplass. Nyt sommerdager, opplevelser, sol (får vi håpe) og alt som hører med til en flott ferie.

Bruk gjerne mobilkameraet og send oss noen ord, reiseskildringer er alltid hyggelig lesning.

Riktig god sommer 2022 ☀️☀️

Med vennlig hilsen Tone

10.04.2022

Hei alle sammen!

Takk for sist, da ble julehilsen skrevet og brått står våren og påsken for døren.

Vi gjennomførte årsmøte 28.3.22 i Råde, over 40 medlemmer tok turen dit en mandagskveld. Valgkomiteen hadde jobbet iherdig gjennom vinteren, det er ikke lett å få folk til å ta verv i organisasjonslivet, vi manglet et styremedlem og et varamedlem og det var gledelig at vi kunne ønske Edgar Johansen og Tom Roar Nilsen velkommen i styret. Vi trenger fortsatt noen til å ta verv i valgkomiteen, så er lysten tilstede; ta en telefon til en av oss.

Nå som alle restriksjoner vedrørende pandemien er opphevet, ser vi frem til et fruktbart nytt år med fysiske møter og eventuelle aktiviteter for medlemmene. Følg med på ØstCar; ostcar.no. Avdelingen vår teller nå 620 medlemmer.

Listranda Familiecamping på Hvaler hadde trekningsmøte 12. mars og i år var det bare 4 ledige plasser å tilby nye søkere. På venteliste for å få plass står det pr. i dag 35 stk.

Landsstyret i NBCC var samlet på Thon Hotel Arena i Lillestrøm 26. og 27. mars. Det ble et godt møte med stor takhøyde hvor det var gode diskusjoner og meningsutvekslinger.

Noen politiske saker NBCC har fått gjennomført er:

*Harmonisering av bomsatser for bobil – personbiltakst over/under 3500 kg.
*Standardisering av riksregulativ for fergetakster.
*Toårig EU-kontroll (PKK) for bobil opptil 7500 kg.
*Bobiler kan kjøre inntil 110 km/t eller følge skiltets hastighet.
*Bobiler kan ha bredde inntil 2,60 m.
*Enklere endring av tillatt totalvekt for bobil og campingvogn.

Saker som er under arbeide:

*Teknisk justering av førerkort klasse B til 4250 kg.
*Øke hastighetene for campingvogn i Norge til 100 km/t.
*Gjøre stellplassene i Norge sikrere og tilpasset både bobil og campingvogn.

En riktig god påske og gode vårdager til dere alle, enten det blir ved sjøen eller på fjellet.

Med vennlig hilsen Tone

18.01.2022

Et nytt år er godt i gang, julen 2021 er historie og det er tid for nye oppgaver og opplevelser for alle med campingvogn og bobil.
Vi går mot lysere tider, pr. dags dato har dagslyset øket med ca 52 minutter siden vintersolverv.

Etter to vanskelige år med pandemi, var det en stor lettelse da regjering og helsemyndigheter åpnet opp 25.9.21. Men brått var vi tilbake til en hverdag med nye strenge restriksjoner først i desember.

Det har vært en vanskelig tid for mange og heldigvis fikk vi noen lettelser i koronatiltakene 13.1.22. Så får tiden fremover vise om vår normale hverdag kommer tilbake mer og mer.

Styret i avd. Østfold har hatt sitt første møte i et nytt år, og det første som står på terminlisten er årsmøtet 28.3.2022. Ifjor måtte dette avholdes på Teams, men vi håper og ønsker at vi iår kan gjennomføre et fysisk møte. Det vil bli oppdatert på ØstCar; ostcar.no fortløpende.

Lederkonferansen ble avholdt 23.-24. oktober på Gardermoen, og avdelingen var her representert med to delegater.

I november ble det avholdt årsmøte i regionen og vi planlegger ulike aktiviteter i fellesskap. Det som ble diskutert er førstehjelpskurs, fastliggerkontroll et eller annet sted, medlemsmøte på Norum Bobilgården og regiontreff sommerstid. Da smitteverntiltak og begrensninger fortsatt er et tema, er det ikke klart når vi kan gjennomføre dette.

Ønsker dere alle en god og frisk før-vår-tid, (ikke noe galt å si om vinteren), men det skjer noe godt med oss når vi går mot en ny vår og sommer. Og styret krysser for at aktiviteter kan finne sted i 2022.

Med vennlig hilsen
Tone Bergum

02.09.2021

Vi har gått inn i september måned, Atter en sommer er over og høsten står for døren.  Hørte en diskusjon på NRK radio for en tid tilbake og det ble fastslått at august er en sommermåned, så da ønskes september måned velkommen som første høstmåned.

Det ble sikkert Norges-ferie på mange av oss i år også. Verden ble jo litt unormal tilbake i mars 2020 etter Covid-19 virusets start. I disse dager øker smitten atter en gang, smitterekord på en dag siden pandemien startet ble registrert tirsdag med 1785 personer,  men heldigvis er mange av oss fullvaksinerte og nå står den yngre garde for tur.

Håper alle rundtomkring har hatt en flott sommer, enten campinghjulene har rullet rundt på veiene eller ikke. Sommerværet her i sør har vært flott og de gode varme dagene fortsetter inn i september.

Styret i avd. Østfold har hatt sitt første møte etter ferien og høstaktiviteter er planlagt.

Helgen 11.-12. september er det campingdager hos Norum Bobilgården i Råde. Vi er på plass med stand.

Høsttreffet finner sted på Stora Lee camping i Aremark helgen 24.-26. september. Innkjøring fredag etter kl. 14.00. Hygge, bli litt kjent m/hverandre, lørdagsaktiviteter med bl.a. litt mosjon (det er jo alltid lurt og bra), søndagsaktiviteter og formiddagskaffe. For de som ikke har vogn eller bobil, er det mulig å leie hytte. Ytterligere informasjon på Østcar sin nettside.

Caravanmessen på Lillestrøm blir igjen mulig å besøke fra 16. -19. september etter fravær forrige høst grunnet pandemien. Årets største bransjefest med flere hundre vogner og bobiler. Tidligere år har Caravanmessen hatt ca 17.000 besøkende. Messen er den aller første som blir avviklet på Norges Varemesse etter nedstengingen av Norge i mars 2020. Salg av billetter foregår kun digitalt så publikum må bestille på nett via hjemmesiden før man ankommer.

Vi gjentar bowlingkvelden vår 20. oktober, og gleder oss til en hyggelig kveld med bowling og pizza. Det kommer nærmere informasjon.

Regjeringen har laget nye regler for campingnæringen, disse er ute til høring og mange venter spent på en konklusjon. Gjelder fra 1.1.2022. Dette var et punkt til diskusjon på siste styremøte, saken har også vært på sentralstyret sin agenda nå i august.

Nå har vi fått rabatt på AGA´s propanautomater. NBCC´s medlemmer får 10% rabatt på kjøp av ny flaske og 15% rabatt på bytte av lik flaske. For å oppnå rabatten må du åpne ditt digitale medlemskort og trykke på `hent koden` under fanen `Din AGA-kode`. Les mer på NBCC´s nyhetsbrev.

Ha en feiende flott høst, i skrivende stund er det strålende morgensol på Listranda, sommerdagene fortsetter og dette er bare å nyte så lenge værgudene er `gode`. Og; Ta vare på hverandre der ute.

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

08.06.2021

Jula 2020 er historie, påsken 2021 likeså og brått er det på tide atter en gang å ønske alle medlemmer god sommer.

Vi har gjennomlevd og lagt bak oss et annerledesår siden Covid-19 ble en del av vår hverdag i mars 2020. Mange trodde vel at 2021 skulle være litt tilbake til normalen, men slik ble det dessverre ikke. Heldigvis bringer media, helsemyndigheter og regjering stadig gode nyheter om at tiden fremover ser lysere ut. Mange av oss har fått det berømte stikket i armen og flere blir det etter hvert.

Styret har avholdt alle møter på Teams, og hver gang har aktiviteter og treff vært en del av vår agenda. Like optimistiske hver gang , har vi planlagt, og like nedslående har ingenting latt seg gjennomføres pga smittesituasjon og restriksjoner.

NBCC´s landsmøte i 2021 gikk digitalt for første gang og historiens første kvinnelige president ble valgt, Berit Seljeseth Osa fra avd. Sogn og Fjordane.

De aller fleste hadde norgesferie ifjor og campinglivet fikk en ny betydning for mange som ikke var innbitte caravanister. Det har vi bl.a. merket på ventelisten for å få plass på vår egen campingplass, Listranda på Hvaler. Slik status er idag blir vel Norgesferie det mest aktuelle for de aller fleste i år også.

Vi håper og tror at aktiviteter og treff utover høsten kan være mulig å gjennomføre som tidligere. Ingenting gledes mer enn å komme tilbake til en `normal verden`.

Nyt sommerkvelder, sol, blomster, smil, hyggelig sosial omgang og campinglivet på sitt beste. Og del gjerne bilder og opplevelser her på ØstCar -og delta i vår fotokonkurranse!

Riktig GOD SOMMER til dere alle!

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

03.01.2021

Godt Nytt År!

Dager, uker og måneder går fort og brått står vi foran et nytt blankt år. Vi har lagt bak oss et vanskelig år og lite visste om året når vi ønsket 2020 velkommen for et år siden. Kort sagt; et veldig annerledesår for oss alle.

Det har vært et år på godt og vondt, mange har vært mye alene, og mange har hatt både jobb, barnehage og skole hjemme. Mange bedrifter sliter, mange har mistet jobb og mange er permitterte. Familier har også hatt mer tid sammen og har lest mange kommentarer på at de fleste har tatt det positive med dette med seg videre som en god erfaring. Vi har ihvertfall lært å vaske hender, hilse med albuen, holde avstand og i mine øyne smile litt oftere til hverandre enn før på butikken eller andre steder. Og hvor utrolig tilpasningsdyktige vi mennesker er og for en dugnadsånd man har utvist.

Vi har også lagt et annerledes år bak oss, med blant annet en stor omveltning som det er å flytte. Har sagt ha-det til Sarpsborg og flyttet inn i et veldig koselig nabolag på Kråkerøy i Fredrikstad. Vi trives, bikkja trives og ser frem til gode dager her. Flyttet i den mørkeste tiden på året og det gledes over at en ny vår ikke er langt unna og vi kan utforske vårt nye bosted i mere dagslys og sol.

I 2020 ble det ikke avholdt store eller små aktiviteter i avd. Østfold og styremøter måtte også tas på Teams grunnet smittefare. Vi håper og tror at 2021 kan bli et år hvor vi kan planlegge aktiviteter og være mer sosiale sammen igjen.

Nyhetene melder i kveld om nye innstramninger for de neste 14 dagene, dette for å prøve å dempe en ny smittebølge. Blant annet skal vi ikke ha besøk hjemme, maks 5 personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, maks 10 personer på innendørs idrettsarrangement, livssynssamlinger, seremonier m.v. og nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol. Dette var vel ikke ønsket for starten på det nye året, men tenker regjeringen er klok i denne beslutningen slik de også har vært siden pandemiens utbrudd. Og vaksine er jo ikke langt unna, løser nok ikke alt på en, to, tre, men vil forhåpentlig hjelpe oss tilbake til en
mer normal hverdag.

Idag har vi blitt oppfordret på FB til å tenne et lys ute eller inne for alle som er rammet av katastrofen på Gjerdrum. Ser at mange tusen har blitt med på denne tanken. Vi kan vanskelig forestille oss hvordan en slik tragisk hendelse kan være for de berørte.

Om drøye to måneder er det igjen tid for trekningsmøte på Listranda Familiecamping. Nye og gamle medlemmer på venteliste, og beboere på plassen venter alltid spent på mars måned. Da er sesongen i gang igjen og våren melder sin ankomst.

Vi nærmer oss også avd. Østfolds årsmøte som er 14. februar og pr. dags dato vet vi ikke om dette møtet lar seg gjennomføre med samling i lokalene i Råde. Vi må bare håpe smittesituasjonen bedrer seg og at vi sees på vanlig måte.

Vi vil oppdatere i god tid på Østcar sine sider med opplysninger om årsmøte i Råde og trekningsmøte på Listranda.

Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år, hold dere friske, ta vare på hverandre og håper og tror at 2021 blir annerledesåret hvor vi er tilbake til normale tilstander.

Og en liten positiv sak på tampen; dagen i dag har øket med 16 minutter siden vintersolverv. Dagslyset øker med ca 3 sekunder pr. dag. Så det går riktig vei!

Tusen takk for følget så langt, og husk at vi gjerne tar imot forslag, innspill og tilbakemeldinger. Og velkommen til alle nye medlemmer!

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

22.09.2020

Hei alle sammen!

Nok en sommer er over, men minnene om den består. Slik Kirsti Sparboe synger i sangen fra 1972.

Og spesielle minner har det blitt, vi har alle hatt en annerledes sommer i år med tanke på pandemien som fortsatt er tilstede. Håper alle har laget seg gode minner tross alt, bobiler og campingvogner har blitt flittig brukt med turer fra nord til sør og fastliggerne har vel aldri hatt så mange overnattinger som i år. August og september-været har minnet litt mer om sommer enn høst, men leste idag at meteorologene melder om værskifte denne uken. Så da er det kanskje slutt med t-skjorte og knebukse.

Selv har vi hatt en travel august og september, med klargjøring av boligsalg. Ferden går videre til Fredrikstad og når dette skrives vet vi fortsatt ikke hvor vår nye bolig har adresse.
Vi bestemte oss tidlig i prosessen, selge først og så kjøpe. Spennende tider vi går i møte.

Treff og møter har dessverre ikke latt seg gjennomføre som planlagt p.g.a. Covid -19 og slik smittesituasjonen er pr. idag kan det hende myndighetene strammer ytterligere inn på antall
personer samlet. Styret i avd. Østfold hadde håpet og ønsket å arrangere aktiviteter for medlemmene våre denne høsten. Vi følger utviklingen på smitte/restriksjoner og oppfordrer alle til å følge med på hva som blir publisert i Østcar.

I juni ble det bestemt av Norges Caravanbransjeforbund, NCB, at caravanmessen 2020 ikke ville bli arrangert. Den er en viktig møteplass, men avgjørelse om avlysning ble tatt av
hensyn til utstillere, forhandlere, de besøkende og samfunnet for øvrig. Denne messen har vært arrangert hvert år siden 1996 og vil bli arrangert igjen 16.-19. september 2021.

Vi har også sendt ut en spørreundersøkelse om hva medlemmene våre ønsker og er opptatt av, hvor mange som kjører og hvor mange som ligger fast. Vi har allerede fått mange
tilbakemeldinger og ønsker gjerne flere svar. Det vil gi oss et godt grunnlag til å jobbe videre med hva medlemmene har behov for.

Kjenner på følelsen at tiden går litt for fort, er ikke lenge siden jeg skrev lederartikkel for sommeren og plutselig er det brått slutten på september. Ønsker dere alle en flott høst, vi i
styret hører gjerne fra dere enten det er forslag til endringer eller andre innspill. Og send gjerne inn `reisebrev` og bilder til Ragnar, han blir glad som en SOL for bidrag!

Og atter en gang; Ta vare på hverandre, vask fortsatt hender og hold avstand. God høst!

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

05.06.2020

 

Hei alle sammen!

Etter en strålende pinsehelg med sol og varme, nærmer det seg sommerferie for de aller fleste. Etter to måneder med en tilstand for land og folk som ingen kunne tenke seg, kommer vi til å tilbringe ferietiden i vårt eget land i år.

Det har vært to lange måneder med inneliv og restriksjoner i mange varianter. Vi som har barnebarn opplevde en tid med null besøk, ingen gode klemmer og samtalene foregikk på Facetime. Og takk og lov for den muligheten.

En uke ut i nedstengingen av Norge, var vi så heldige å få en liten valp på 380 gr. inn i livet vårt. De stille innedagene ble fort fyllt av lek og mye latter av en liten rar pelskledd kropp som absolutt hadde sin egen personlighet. Hagen har hatt mye ´besøk`av oss, både dag og natt.

Regjering og helsemyndigheter tok tidlig covid-19 på alvor og tenker de gjorde en fabelaktig jobb i en krevende stund. Heldigvis viste det seg at tiltakene gjorde sitt til at viruset ikke fikk spre seg fritt slik som andre land opplevde.

Nå i juni måned normaliseres mer og mer, samfunnet åpnes sakte og sikkert. Vask av hender har vi alle lært grundig, og det er en god rutine som alle bør ta med seg videre. Det kom frem i nyhetene en morgen denne uken at andre smittsomme sykdommer som influensa, omgangssyke m.m. som vanligvis smitter fort, hadde hatt en nesten null smitte.

Denne sommeren kommer mange til å kanskje oppleve campinglivet for første gang, noen rullende på veien og noen liggende fast ved sjø eller fjell. Campinglivet byr på så mange gode opplevelser og ikke minst er det en god sosial form for ferie.

Ønsker dere alle en riktig god sommer, nyt lange lyse dager og netter, ta vare på hverandre og kjør pent ute i vårt langstrakte land. Neste gang jeg skriver en leder, håper jeg den blir uten ´snakk` om covid-19. D.v.s. fortsett med god håndvask!

God sommer der ute!

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

23.03.2020

 

Hei alle sammen

Våren er snart i gang og alle vi campere skulle også aller helst vært i gang nå, men et verdensomspennende virus har satt stopper for det meste i våre vanlige liv.

Vi leser og hører om forferdelige smittestatistikker og dødstall, og dette er jo nesten som en krigstilstand. Nasjonale myndigheter går ut med forbud og anbefalinger, folk sitter i karantene, travle gater er stille og hjemmedager for både små og store blir uvanlige og kanskje litt lange. Næringslivet er satt på vent og små og store bedrifter lukker dørene.

Vi har siden 12.3.2020 opplevd en helt annen verden enn vi er vant med, og når vi idag skriver 23. mars vet vi heller ikke hvordan de nærmeste ukene blir.

Vi må fortsette å være flinke til å tenke på hverandre, ta vare på hverandre og holde ut den nasjonale dugnaden som nå pågår.

Jeg skulle helst ha skrevet en leder med ønske om god camping- og sommersesong, men det nye tiåret 2020 satte oss i en tilstand ingen kunne drømme om eller tenke seg ville skje.

Håper og krysser fingre for at vi alle holder oss friske og at campingsesongen 2020 kanskje plutselig lar seg gjennomføre.

Med ønske om gode dager til alle

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

22.02.2020

 

Hei alle sammen!

Her kommer min første lederartikkel. Det er `store sko å fylle` etter vår dyktige leder Dagfinn Pedersen, men jeg skal gjøre så godt jeg kan -og så blir jo veien også til etterhvert som man går.

Noen ord om meg selv; ivrig camper på 38. året og fastligger på perlen Listranda Familiecamping. Bor i Sarpsborg, Ikke lenger aktiv i arbeidslivet, og fritiden kan deles på styrearbeide i NBCC avd. Østfold, håndarbeide, dans, turer ut i skog og mark og campingliv.

Årsmøtet 2020 ble avholdt i Råde 10.2.20 og det var over 70 stk. som hadde tatt turen hit en mandagskveld. Takker for meget bra oppmøte og også for tilliten som nyvalgt leder for 2 år.

Det nye styret i NBCC avd Østfold har fått ny leder og ny nestleder. Vi går en spennende tid i møte og sammen skal det nye styret bl.a. ta fatt på følgende oppgaver:

- Etablere og fortsette et velfungerende styre
- Videreutvikle vår flotte avis Østcar (ostcar.no)
- Fortsette det gode samarbeidet med plasskomiteen på Listranda
- Planlegge aktiviteter for medlemmene

Alle vi campere, enten det er med bobil eller fast vogn, begynner vel nå å lengte mot vår. Vi har snart lagt bak oss en rar vinter og jammen er det allerede flere bobiler å se ute på veiene. Det skal bli godt å komme i gang igjen, mer og mer dagslys er tilstede. Når dette skrives har dagslyset allerede øket med 3 timer og 40 minutter siden vintersolverv. Det er noe å glede seg over!

Som styrets representant i plasskomiteen på Listranda, ser jeg frem til å også være en del av den komiteen og ta del i små og store oppgaver.

Styret går nå inn i en aktiv periode og vi jobber hele tiden for å utvikle oss. Vi er avhengig av forslag, innspill og tilbakemeldinger fra medlemmene våre. Ikke nøl med å ta kontakt med en av oss i styret.

Nå nærmer det seg trekningsmøte på Listranda, da er det både små og store som spent venter på om det i år er deres tur til å oppleve å få `bo`på denne flotte plassen.

Avslutningsvis ønsker jeg alle gamle og nye medlemmer en flott vårtid!

Med vennlig hilsen
Tone Armand Jensen Bergum

.

12.08.2019

 

Fortsatt god sommer!

 

Jeg velger en litt positiv start på denne lederen, selv om greinene bugner av rognebær, og folk har plukket bær og sopp i en måneds tid allerede. Vi er i første halvdel av august, og det er per definisjon sommer ennå. Basta!
Jeg håper sommeren har svart til forventningene for dere alle, både rullende og fastliggere.

I år gikk turen til Danmark for meg og familien. Vi hadde, etter anbefaling fra en bekjent med unger i alder med våre, booket oss for en uke på Feddet Camping utenfor Faxe på Sjælland. Flott plass med mange aktiviteter for store og små, og med det været vi hadde, syntes jeg nesten litt synd på de som hadde valgt sydenferie.

Styret i avdelingen har hatt en rolig sommer, men Plasskomiteen på Listranda har, naturlig nok kanskje, hatt litt å drive med. Det har vært avholdt kurs i hjertestarter og det har vært utført tilsyn for brannsikkerhet på plassen av Hvaler kommune. Diverse søknader fra beboerne har også kommet, og disse behandles fortløpende på Plasskomitemøtene. Allmannamøtet, med påfølgende sommerfest ble avholdt 6. Juli, en uke tidligere enn vanlig for ikke å krasje med Tall Ship Races.

Det er sikkert en del som etter sommersesongen har et lite «oppgraderingsspøkelse» som lurer. Kanskje man ser at man skulle hatt litt bedre plass, en annen løsning på innredningen, eller kanskje rett og slett bare ønsker å fornye seg litt. Da er Caravanmessen på Lillestrøm et nærliggende valg. Ofte gode tilbud, og lett å sammenligne siden «hele» bransjen er tilstede. Som vanlig er messen midt i september, nærmere bestemt 12-15/9.
I år er også messecampen på plass igjen, noe jeg vet har vært savnet. Å kunne titte på vogner og biler på dagtid, og ha sosial hygge på kvelden hjelper sikkert på oppmøtet. Mange kommer langveis fra, lengre enn at det det er lønt å ta turen bare for en messedag, hvis man ikke går med helt konkrete planer for handel. Er dere innom, ber jeg dere som vanlig å ta turen til NBCCs hyggelige stand for en kopp kaffe og en trivelig caravanprat.

Ha en fantastisk høst!

Med vennlig hilsen Dagfinn.

.

26.02.2019

 

Hei alle sammen!

Takk for sist.

 

Nå har vi gjennomført årsmøte, og som vanlig var det gledelig stort oppmøte. Over 60 medlemmer tok turen til Råde en mandagskveld i februar. Kjempebra!

Valgkomiteen hadde som vanlig gjort en flott jobb i forkant, men det er ikke lett å få folk til å ta verv i organisasjonslivet, og NBCC avd Østfold er intet unntak. Ved årsmøtets begynnelse manglet vi både forslag på et varamedlem, og hele valgkomiteen. Heldigvis stilte noen «gamle slitere», med bredt kontaktfelt opp til ny valgkomite. Godt å ha noen sånne i «bakhånd». Nesten enda mer gledelig var det at vi fikk friskt blod i styret! Harry Schanke ble fremmet som benkeforslag under møtet, til vervet som vara, og han ble enstemmig klappet inn. Veldig bra!!

Jeg ser frem til et fruktbart samarbeid med både styret i avdelingen, plasskomiteen på Listranda, samt treffkomite og trafikksikkerhetskomite i året som kommer.

Som jeg nevnte i forrige leder, ble jeg valgt inn som landsstyrerepresentant for regionen vår på Regionsårsmøtet i høst. Jeg skal stille på mitt første landsstyremøte siste helgen i mars, og det gleder jeg meg til. Spennende å følge arbeidet som gjøres på landsplan, og kanskje få et innblikk i andre avdelinger og regioner, og se hvordan de jobber der.

Jeg ser også med glede på hvor fin nye ØstCar, nettstedet vårt har blitt! Ragnar gjør en formidabel jobb som web-sjef, og jeg håper alle medlemmene finner glede og inspirasjon i sidene våre.

Ha en feiende flott vår, og lykke til med forberedelser til sesongen!

Vennlig hilsen Dagfinn.

 

.

12.11.2018

 

Slutten på en æra?.

 

Takk for sist alle sammen. Håper dere har hatt en fin høst!

 

For oss i avdelingsstyret har det vært en innholdsrik høst. Vi ser fram mot et nytt år, og vi må ta noen veivalg. Vi har tidligere annonsert at vi ville redusere antallet papirutgaver av Øst-Car til 2. Vi tenkte å beholde vårutgaven og høst/vinterutgaven på papir, og slippe sommerutgaven som et elektronisk magasin i .pdf format. Det kan se ut som at endringene blir mer omfattende enn som så. Flere av dagens Øst-Car redaksjon har meldt at de synes de har gjort nok, og det er realt nok. De har stått på i en årrekke for å levere et utrolig godt produkt. Problemet vårt nå er å finne nye krefter som kan gå inn og gjøre en jobb, og opprettholde den høye standarden vi har hatt. Det blir ikke enkelt. Sjelden har vel det «å hoppe etter Wirkola» passet bedre. Dette gjør at vi må på søken etter et menneske som har erfaring med sammenstilling av tidsskrift og klargjøring til trykking. Her har Trine gjort en formidabel innsats i en årrekke, og vi kan tilskrive mye av æren for at Øst-Car har sett så flott ut til henne. Bjarne har også meldt at han ikke vil være med lengre. Mr. Øst-Car, som mange av oss ser ham som, synes at stafettpinnen bør føres videre. Vi skal ha respekt for hans ønske, og personlig har jeg stor forståelse for at Bjarne mener at andre krefter kan bidra.
Jeg ønsker da å henstille til dere medlemmer. Er det noen med lyst og kompetanse innenfor blad, avis eller lignende som vi være med å bidra til at vi kan beholde Øst-Car i papirformat, hør av dere!
Arbeidet med Øst-Car er et dugnadsverk, og skulle vi gå til det skritt å leie inn all hjelp vi vil trenge for å få produsert et blad, vil ikke det være bærekraftig økonomisk.
Vi tror også at over tid vil digitale medier erstatte papir. Allerede i dag ser vi at andelen papiraviser synker, og folk er mer og mer fortrolige med å lese på nett, enten på telefon, eller nettbrett.
Vi har opprettet domenet ostcar.no, og tanken er at dette skal være vår kanal til dere medlemmer, Ragnar har begynt å legge ut artikler og bilder allerede. Her er det tenkt at vi skal være på pletten med ny info, turreferater og annet relevant stoff fortløpende.
Regionårsmøte ble avholdt 6. november. Jeg var så heldig å bli valgt til landsstyremedlem fra vår region, sammen med regionleder Liv Norum. Et spennende og ikke minst ærefullt verv.
Messen på Lillestrøm ble som vanlig avholdt i midten av september. Erfaringen fra våre representanter på standen er at det var dårligere oppmøte enn tidligere år, og vi fikk mindre nyvervinger. Veldig synd, men jeg tror at manglende messecamp på Hellerudsletta kan forklare mye av det sviktende oppmøtet dessverre.
Høsttreff ble avholdt på Laxsjön Camping 21-23 september. Mye blåst, men et fint treff. Det kan dere forøvrig lese om et annet sted i bladet.

Ha en fortreffelig vintertid, og en velsignet god jul!

Mvh Dagfinn.

.

Fra ØstCar 2 - 2018

 

Hei alle sammen.

Jeg håper og tror at alle har hatt en feiende flott sommer!

 

Vi har tilbakelagt det som vel må sies å være noe nær en perfekt norsk sommer, i alle fall sett med «ferieøyne». 23 grader i sjøen, og nær 30 i lufta er ikke hverdagskost over en så lang periode som vi har hatt. Dette betyr forhåpentlig at de fleste har kost seg i vogn eller bobil. Selv gikk ferien vår til Gustavsvik i Örebro, og til Skara Sommarland etterpå. Det var ikke feil med badeferie for 2 jenter på 5 og 8 år.
I NBCC har det også skjedd en hel del siden forrige utgave.
Landsmøtet ble avholdt på Gardermoen 9 juni, med påfølgende1 lederkonferanse 10 juni. Det var ingen revolusjonerende saker, men for en førstereis som meg var det en nyttig erfaring, og en fin plattform å treffe andre ledere fra landet og ikke minst mulighet for å knytte kontakter. Petter A. M. Nilsen ble valgt som ny president, da Bjørn Johansen ikke tok gjenvalg. Petter kommer fra posisjonen som nestleder i NBCC, så jeg tror ikke hans lederskap vil forandre seg drastisk fra den vi har opplevd under Bjørn. Vi ønsker uansett Petter lykke til med en stor og viktig jobb, nemlig å være øverste leder og frontfigur for den flotte organisasjonen vår!
I avdeling Østfold har vi hatt et svært vellykket pinsetreff på Listranda, og Regionen avholdt det årlige regiontreffet på Gröne Backe camping i Dals-Ed i Sverige den 25-27 mai. Undertegnede var påmeldt, men et uforutsett sykehusbesøk spolerte dessverre muligheten for deltakelse. Etter det jeg har forstått av de som var tilstede, ble det nok et vellykket treff. Regiontreffet har, i likhet med Barnas Campingfestival på Hunderfossen, fokus på barn og barnefamilier. Deltakelse på disse treffene er en kjempefin innfallsport for barnefamilier som kanskje ikke har deltatt særlig i arrangementer hos NBCC. Vi vil avholde høsttreff på Laxsjön camping helgen 22-24 september. Jeg håper, som vanlig, at så mange som mulig har anledning til å komme. Vi har det kjempe-koselig sammen når vi er på treff, og husk at for nye treffdeltakere spanderer NBCC avd Østfold treffavgiften! Vi vil også forsøke å avholde et medlemsmøte utover høsten. Endelig tid, sted og program er ikke fastsatt ennå, men vi vil holde dere oppdatert på vår hjemmeside www.nocc.no/lokal/ostfold og vår Facebookside.
Messa på Lillestrøm vil avholdes 13-16 september, og som vanlig vil NBCC ha en stand der, hvor vi fra Østfold vil være representert.
Håper dere får en flott høst!

Med vennlig hilsen
Dagfinn E. Pedersen, leder