Lederen har ordet

22.09.2020

Hei alle sammen!

Nok en sommer er over, men minnene om den består. Slik Kirsti Sparboe synger i sangen fra 1972.

Og spesielle minner har det blitt, vi har alle hatt en annerledes sommer i år med tanke på pandemien som fortsatt er tilstede. Håper alle har laget seg gode minner tross alt, bobiler og campingvogner har blitt flittig brukt med turer fra nord til sør og fastliggerne har vel aldri hatt så mange overnattinger som i år. August og september-været har minnet litt mer om sommer enn høst, men leste idag at meteorologene melder om værskifte denne uken. Så da er det kanskje slutt med t-skjorte og knebukse.

Selv har vi hatt en travel august og september, med klargjøring av boligsalg. Ferden går videre til Fredrikstad og når dette skrives vet vi fortsatt ikke hvor vår nye bolig har adresse.
Vi bestemte oss tidlig i prosessen, selge først og så kjøpe. Spennende tider vi går i møte.

Treff og møter har dessverre ikke latt seg gjennomføre som planlagt p.g.a. Covid -19 og slik smittesituasjonen er pr. idag kan det hende myndighetene strammer ytterligere inn på antall
personer samlet. Styret i avd. Østfold hadde håpet og ønsket å arrangere aktiviteter for medlemmene våre denne høsten. Vi følger utviklingen på smitte/restriksjoner og oppfordrer alle til å følge med på hva som blir publisert i Østcar.

I juni ble det bestemt av Norges Caravanbransjeforbund, NCB, at caravanmessen 2020 ikke ville bli arrangert. Den er en viktig møteplass, men avgjørelse om avlysning ble tatt av
hensyn til utstillere, forhandlere, de besøkende og samfunnet for øvrig. Denne messen har vært arrangert hvert år siden 1996 og vil bli arrangert igjen 16.-19. september 2021.

Vi har også sendt ut en spørreundersøkelse om hva medlemmene våre ønsker og er opptatt av, hvor mange som kjører og hvor mange som ligger fast. Vi har allerede fått mange
tilbakemeldinger og ønsker gjerne flere svar. Det vil gi oss et godt grunnlag til å jobbe videre med hva medlemmene har behov for.

Kjenner på følelsen at tiden går litt for fort, er ikke lenge siden jeg skrev lederartikkel for sommeren og plutselig er det brått slutten på september. Ønsker dere alle en flott høst, vi i
styret hører gjerne fra dere enten det er forslag til endringer eller andre innspill. Og send gjerne inn `reisebrev` og bilder til Ragnar, han blir glad som en SOL for bidrag!

Og atter en gang; Ta vare på hverandre, vask fortsatt hender og hold avstand. God høst!

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

05.06.2020

 

Hei alle sammen!

Etter en strålende pinsehelg med sol og varme, nærmer det seg sommerferie for de aller fleste. Etter to måneder med en tilstand for land og folk som ingen kunne tenke seg, kommer vi til å tilbringe ferietiden i vårt eget land i år.

Det har vært to lange måneder med inneliv og restriksjoner i mange varianter. Vi som har barnebarn opplevde en tid med null besøk, ingen gode klemmer og samtalene foregikk på Facetime. Og takk og lov for den muligheten.

En uke ut i nedstengingen av Norge, var vi så heldige å få en liten valp på 380 gr. inn i livet vårt. De stille innedagene ble fort fyllt av lek og mye latter av en liten rar pelskledd kropp som absolutt hadde sin egen personlighet. Hagen har hatt mye ´besøk`av oss, både dag og natt.

Regjering og helsemyndigheter tok tidlig covid-19 på alvor og tenker de gjorde en fabelaktig jobb i en krevende stund. Heldigvis viste det seg at tiltakene gjorde sitt til at viruset ikke fikk spre seg fritt slik som andre land opplevde.

Nå i juni måned normaliseres mer og mer, samfunnet åpnes sakte og sikkert. Vask av hender har vi alle lært grundig, og det er en god rutine som alle bør ta med seg videre. Det kom frem i nyhetene en morgen denne uken at andre smittsomme sykdommer som influensa, omgangssyke m.m. som vanligvis smitter fort, hadde hatt en nesten null smitte.

Denne sommeren kommer mange til å kanskje oppleve campinglivet for første gang, noen rullende på veien og noen liggende fast ved sjø eller fjell. Campinglivet byr på så mange gode opplevelser og ikke minst er det en god sosial form for ferie.

Ønsker dere alle en riktig god sommer, nyt lange lyse dager og netter, ta vare på hverandre og kjør pent ute i vårt langstrakte land. Neste gang jeg skriver en leder, håper jeg den blir uten ´snakk` om covid-19. D.v.s. fortsett med god håndvask!

God sommer der ute!

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

23.03.2020

 

Hei alle sammen

Våren er snart i gang og alle vi campere skulle også aller helst vært i gang nå, men et verdensomspennende virus har satt stopper for det meste i våre vanlige liv.

Vi leser og hører om forferdelige smittestatistikker og dødstall, og dette er jo nesten som en krigstilstand. Nasjonale myndigheter går ut med forbud og anbefalinger, folk sitter i karantene, travle gater er stille og hjemmedager for både små og store blir uvanlige og kanskje litt lange. Næringslivet er satt på vent og små og store bedrifter lukker dørene.

Vi har siden 12.3.2020 opplevd en helt annen verden enn vi er vant med, og når vi idag skriver 23. mars vet vi heller ikke hvordan de nærmeste ukene blir.

Vi må fortsette å være flinke til å tenke på hverandre, ta vare på hverandre og holde ut den nasjonale dugnaden som nå pågår.

Jeg skulle helst ha skrevet en leder med ønske om god camping- og sommersesong, men det nye tiåret 2020 satte oss i en tilstand ingen kunne drømme om eller tenke seg ville skje.

Håper og krysser fingre for at vi alle holder oss friske og at campingsesongen 2020 kanskje plutselig lar seg gjennomføre.

Med ønske om gode dager til alle

Med vennlig hilsen
Tone Bergum, leder

22.02.2020

 

Hei alle sammen!

Her kommer min første lederartikkel. Det er `store sko å fylle` etter vår dyktige leder Dagfinn Pedersen, men jeg skal gjøre så godt jeg kan -og så blir jo veien også til etterhvert som man går.

Noen ord om meg selv; ivrig camper på 38. året og fastligger på perlen Listranda Familiecamping. Bor i Sarpsborg, Ikke lenger aktiv i arbeidslivet, og fritiden kan deles på styrearbeide i NBCC avd. Østfold, håndarbeide, dans, turer ut i skog og mark og campingliv.

Årsmøtet 2020 ble avholdt i Råde 10.2.20 og det var over 70 stk. som hadde tatt turen hit en mandagskveld. Takker for meget bra oppmøte og også for tilliten som nyvalgt leder for 2 år.

Det nye styret i NBCC avd Østfold har fått ny leder og ny nestleder. Vi går en spennende tid i møte og sammen skal det nye styret bl.a. ta fatt på følgende oppgaver:

- Etablere og fortsette et velfungerende styre
- Videreutvikle vår flotte avis Østcar (ostcar.no)
- Fortsette det gode samarbeidet med plasskomiteen på Listranda
- Planlegge aktiviteter for medlemmene

Alle vi campere, enten det er med bobil eller fast vogn, begynner vel nå å lengte mot vår. Vi har snart lagt bak oss en rar vinter og jammen er det allerede flere bobiler å se ute på veiene. Det skal bli godt å komme i gang igjen, mer og mer dagslys er tilstede. Når dette skrives har dagslyset allerede øket med 3 timer og 40 minutter siden vintersolverv. Det er noe å glede seg over!

Som styrets representant i plasskomiteen på Listranda, ser jeg frem til å også være en del av den komiteen og ta del i små og store oppgaver.

Styret går nå inn i en aktiv periode og vi jobber hele tiden for å utvikle oss. Vi er avhengig av forslag, innspill og tilbakemeldinger fra medlemmene våre. Ikke nøl med å ta kontakt med en av oss i styret.

Nå nærmer det seg trekningsmøte på Listranda, da er det både små og store som spent venter på om det i år er deres tur til å oppleve å få `bo`på denne flotte plassen.

Avslutningsvis ønsker jeg alle gamle og nye medlemmer en flott vårtid!

Med vennlig hilsen
Tone Armand Jensen Bergum

.

12.08.2019

 

Fortsatt god sommer!

 

Jeg velger en litt positiv start på denne lederen, selv om greinene bugner av rognebær, og folk har plukket bær og sopp i en måneds tid allerede. Vi er i første halvdel av august, og det er per definisjon sommer ennå. Basta!
Jeg håper sommeren har svart til forventningene for dere alle, både rullende og fastliggere.

I år gikk turen til Danmark for meg og familien. Vi hadde, etter anbefaling fra en bekjent med unger i alder med våre, booket oss for en uke på Feddet Camping utenfor Faxe på Sjælland. Flott plass med mange aktiviteter for store og små, og med det været vi hadde, syntes jeg nesten litt synd på de som hadde valgt sydenferie.

Styret i avdelingen har hatt en rolig sommer, men Plasskomiteen på Listranda har, naturlig nok kanskje, hatt litt å drive med. Det har vært avholdt kurs i hjertestarter og det har vært utført tilsyn for brannsikkerhet på plassen av Hvaler kommune. Diverse søknader fra beboerne har også kommet, og disse behandles fortløpende på Plasskomitemøtene. Allmannamøtet, med påfølgende sommerfest ble avholdt 6. Juli, en uke tidligere enn vanlig for ikke å krasje med Tall Ship Races.

Det er sikkert en del som etter sommersesongen har et lite «oppgraderingsspøkelse» som lurer. Kanskje man ser at man skulle hatt litt bedre plass, en annen løsning på innredningen, eller kanskje rett og slett bare ønsker å fornye seg litt. Da er Caravanmessen på Lillestrøm et nærliggende valg. Ofte gode tilbud, og lett å sammenligne siden «hele» bransjen er tilstede. Som vanlig er messen midt i september, nærmere bestemt 12-15/9.
I år er også messecampen på plass igjen, noe jeg vet har vært savnet. Å kunne titte på vogner og biler på dagtid, og ha sosial hygge på kvelden hjelper sikkert på oppmøtet. Mange kommer langveis fra, lengre enn at det det er lønt å ta turen bare for en messedag, hvis man ikke går med helt konkrete planer for handel. Er dere innom, ber jeg dere som vanlig å ta turen til NBCCs hyggelige stand for en kopp kaffe og en trivelig caravanprat.

Ha en fantastisk høst!

Med vennlig hilsen Dagfinn.

.

26.02.2019

 

Hei alle sammen!

Takk for sist.

 

Nå har vi gjennomført årsmøte, og som vanlig var det gledelig stort oppmøte. Over 60 medlemmer tok turen til Råde en mandagskveld i februar. Kjempebra!

Valgkomiteen hadde som vanlig gjort en flott jobb i forkant, men det er ikke lett å få folk til å ta verv i organisasjonslivet, og NBCC avd Østfold er intet unntak. Ved årsmøtets begynnelse manglet vi både forslag på et varamedlem, og hele valgkomiteen. Heldigvis stilte noen «gamle slitere», med bredt kontaktfelt opp til ny valgkomite. Godt å ha noen sånne i «bakhånd». Nesten enda mer gledelig var det at vi fikk friskt blod i styret! Harry Schanke ble fremmet som benkeforslag under møtet, til vervet som vara, og han ble enstemmig klappet inn. Veldig bra!!

Jeg ser frem til et fruktbart samarbeid med både styret i avdelingen, plasskomiteen på Listranda, samt treffkomite og trafikksikkerhetskomite i året som kommer.

Som jeg nevnte i forrige leder, ble jeg valgt inn som landsstyrerepresentant for regionen vår på Regionsårsmøtet i høst. Jeg skal stille på mitt første landsstyremøte siste helgen i mars, og det gleder jeg meg til. Spennende å følge arbeidet som gjøres på landsplan, og kanskje få et innblikk i andre avdelinger og regioner, og se hvordan de jobber der.

Jeg ser også med glede på hvor fin nye ØstCar, nettstedet vårt har blitt! Ragnar gjør en formidabel jobb som web-sjef, og jeg håper alle medlemmene finner glede og inspirasjon i sidene våre.

Ha en feiende flott vår, og lykke til med forberedelser til sesongen!

Vennlig hilsen Dagfinn.

 

.

12.11.2018

 

Slutten på en æra?.

 

Takk for sist alle sammen. Håper dere har hatt en fin høst!

 

For oss i avdelingsstyret har det vært en innholdsrik høst. Vi ser fram mot et nytt år, og vi må ta noen veivalg. Vi har tidligere annonsert at vi ville redusere antallet papirutgaver av Øst-Car til 2. Vi tenkte å beholde vårutgaven og høst/vinterutgaven på papir, og slippe sommerutgaven som et elektronisk magasin i .pdf format. Det kan se ut som at endringene blir mer omfattende enn som så. Flere av dagens Øst-Car redaksjon har meldt at de synes de har gjort nok, og det er realt nok. De har stått på i en årrekke for å levere et utrolig godt produkt. Problemet vårt nå er å finne nye krefter som kan gå inn og gjøre en jobb, og opprettholde den høye standarden vi har hatt. Det blir ikke enkelt. Sjelden har vel det «å hoppe etter Wirkola» passet bedre. Dette gjør at vi må på søken etter et menneske som har erfaring med sammenstilling av tidsskrift og klargjøring til trykking. Her har Trine gjort en formidabel innsats i en årrekke, og vi kan tilskrive mye av æren for at Øst-Car har sett så flott ut til henne. Bjarne har også meldt at han ikke vil være med lengre. Mr. Øst-Car, som mange av oss ser ham som, synes at stafettpinnen bør føres videre. Vi skal ha respekt for hans ønske, og personlig har jeg stor forståelse for at Bjarne mener at andre krefter kan bidra.
Jeg ønsker da å henstille til dere medlemmer. Er det noen med lyst og kompetanse innenfor blad, avis eller lignende som vi være med å bidra til at vi kan beholde Øst-Car i papirformat, hør av dere!
Arbeidet med Øst-Car er et dugnadsverk, og skulle vi gå til det skritt å leie inn all hjelp vi vil trenge for å få produsert et blad, vil ikke det være bærekraftig økonomisk.
Vi tror også at over tid vil digitale medier erstatte papir. Allerede i dag ser vi at andelen papiraviser synker, og folk er mer og mer fortrolige med å lese på nett, enten på telefon, eller nettbrett.
Vi har opprettet domenet ostcar.no, og tanken er at dette skal være vår kanal til dere medlemmer, Ragnar har begynt å legge ut artikler og bilder allerede. Her er det tenkt at vi skal være på pletten med ny info, turreferater og annet relevant stoff fortløpende.
Regionårsmøte ble avholdt 6. november. Jeg var så heldig å bli valgt til landsstyremedlem fra vår region, sammen med regionleder Liv Norum. Et spennende og ikke minst ærefullt verv.
Messen på Lillestrøm ble som vanlig avholdt i midten av september. Erfaringen fra våre representanter på standen er at det var dårligere oppmøte enn tidligere år, og vi fikk mindre nyvervinger. Veldig synd, men jeg tror at manglende messecamp på Hellerudsletta kan forklare mye av det sviktende oppmøtet dessverre.
Høsttreff ble avholdt på Laxsjön Camping 21-23 september. Mye blåst, men et fint treff. Det kan dere forøvrig lese om et annet sted i bladet.

Ha en fortreffelig vintertid, og en velsignet god jul!

Mvh Dagfinn.

.

Fra ØstCar 2 - 2018

 

Hei alle sammen.

Jeg håper og tror at alle har hatt en feiende flott sommer!

 

Vi har tilbakelagt det som vel må sies å være noe nær en perfekt norsk sommer, i alle fall sett med «ferieøyne». 23 grader i sjøen, og nær 30 i lufta er ikke hverdagskost over en så lang periode som vi har hatt. Dette betyr forhåpentlig at de fleste har kost seg i vogn eller bobil. Selv gikk ferien vår til Gustavsvik i Örebro, og til Skara Sommarland etterpå. Det var ikke feil med badeferie for 2 jenter på 5 og 8 år.
I NBCC har det også skjedd en hel del siden forrige utgave.
Landsmøtet ble avholdt på Gardermoen 9 juni, med påfølgende1 lederkonferanse 10 juni. Det var ingen revolusjonerende saker, men for en førstereis som meg var det en nyttig erfaring, og en fin plattform å treffe andre ledere fra landet og ikke minst mulighet for å knytte kontakter. Petter A. M. Nilsen ble valgt som ny president, da Bjørn Johansen ikke tok gjenvalg. Petter kommer fra posisjonen som nestleder i NBCC, så jeg tror ikke hans lederskap vil forandre seg drastisk fra den vi har opplevd under Bjørn. Vi ønsker uansett Petter lykke til med en stor og viktig jobb, nemlig å være øverste leder og frontfigur for den flotte organisasjonen vår!
I avdeling Østfold har vi hatt et svært vellykket pinsetreff på Listranda, og Regionen avholdt det årlige regiontreffet på Gröne Backe camping i Dals-Ed i Sverige den 25-27 mai. Undertegnede var påmeldt, men et uforutsett sykehusbesøk spolerte dessverre muligheten for deltakelse. Etter det jeg har forstått av de som var tilstede, ble det nok et vellykket treff. Regiontreffet har, i likhet med Barnas Campingfestival på Hunderfossen, fokus på barn og barnefamilier. Deltakelse på disse treffene er en kjempefin innfallsport for barnefamilier som kanskje ikke har deltatt særlig i arrangementer hos NBCC. Vi vil avholde høsttreff på Laxsjön camping helgen 22-24 september. Jeg håper, som vanlig, at så mange som mulig har anledning til å komme. Vi har det kjempe-koselig sammen når vi er på treff, og husk at for nye treffdeltakere spanderer NBCC avd Østfold treffavgiften! Vi vil også forsøke å avholde et medlemsmøte utover høsten. Endelig tid, sted og program er ikke fastsatt ennå, men vi vil holde dere oppdatert på vår hjemmeside www.nocc.no/lokal/ostfold og vår Facebookside.
Messa på Lillestrøm vil avholdes 13-16 september, og som vanlig vil NBCC ha en stand der, hvor vi fra Østfold vil være representert.
Håper dere får en flott høst!

Med vennlig hilsen
Dagfinn E. Pedersen, leder