Lederen har ordet

image_print

12.08.2019

 

Fortsatt god sommer!

 

Jeg velger en litt positiv start på denne lederen, selv om greinene bugner av rognebær, og folk har plukket bær og sopp i en måneds tid allerede. Vi er i første halvdel av august, og det er per definisjon sommer ennå. Basta!
Jeg håper sommeren har svart til forventningene for dere alle, både rullende og fastliggere.

I år gikk turen til Danmark for meg og familien. Vi hadde, etter anbefaling fra en bekjent med unger i alder med våre, booket oss for en uke på Feddet Camping utenfor Faxe på Sjælland. Flott plass med mange aktiviteter for store og små, og med det været vi hadde, syntes jeg nesten litt synd på de som hadde valgt sydenferie.

Styret i avdelingen har hatt en rolig sommer, men Plasskomiteen på Listranda har, naturlig nok kanskje, hatt litt å drive med. Det har vært avholdt kurs i hjertestarter og det har vært utført tilsyn for brannsikkerhet på plassen av Hvaler kommune. Diverse søknader fra beboerne har også kommet, og disse behandles fortløpende på Plasskomitemøtene. Allmannamøtet, med påfølgende sommerfest ble avholdt 6. Juli, en uke tidligere enn vanlig for ikke å krasje med Tall Ship Races.

Det er sikkert en del som etter sommersesongen har et lite «oppgraderingsspøkelse» som lurer. Kanskje man ser at man skulle hatt litt bedre plass, en annen løsning på innredningen, eller kanskje rett og slett bare ønsker å fornye seg litt. Da er Caravanmessen på Lillestrøm et nærliggende valg. Ofte gode tilbud, og lett å sammenligne siden «hele» bransjen er tilstede. Som vanlig er messen midt i september, nærmere bestemt 12-15/9.
I år er også messecampen på plass igjen, noe jeg vet har vært savnet. Å kunne titte på vogner og biler på dagtid, og ha sosial hygge på kvelden hjelper sikkert på oppmøtet. Mange kommer langveis fra, lengre enn at det det er lønt å ta turen bare for en messedag, hvis man ikke går med helt konkrete planer for handel. Er dere innom, ber jeg dere som vanlig å ta turen til NBCCs hyggelige stand for en kopp kaffe og en trivelig caravanprat.

Ha en fantastisk høst!

Med vennlig hilsen Dagfinn.

.

26.02.2019

 

Hei alle sammen!

Takk for sist.

 

Nå har vi gjennomført årsmøte, og som vanlig var det gledelig stort oppmøte. Over 60 medlemmer tok turen til Råde en mandagskveld i februar. Kjempebra!

Valgkomiteen hadde som vanlig gjort en flott jobb i forkant, men det er ikke lett å få folk til å ta verv i organisasjonslivet, og NBCC avd Østfold er intet unntak. Ved årsmøtets begynnelse manglet vi både forslag på et varamedlem, og hele valgkomiteen. Heldigvis stilte noen «gamle slitere», med bredt kontaktfelt opp til ny valgkomite. Godt å ha noen sånne i «bakhånd». Nesten enda mer gledelig var det at vi fikk friskt blod i styret! Harry Schanke ble fremmet som benkeforslag under møtet, til vervet som vara, og han ble enstemmig klappet inn. Veldig bra!!

Jeg ser frem til et fruktbart samarbeid med både styret i avdelingen, plasskomiteen på Listranda, samt treffkomite og trafikksikkerhetskomite i året som kommer.

Som jeg nevnte i forrige leder, ble jeg valgt inn som landsstyrerepresentant for regionen vår på Regionsårsmøtet i høst. Jeg skal stille på mitt første landsstyremøte siste helgen i mars, og det gleder jeg meg til. Spennende å følge arbeidet som gjøres på landsplan, og kanskje få et innblikk i andre avdelinger og regioner, og se hvordan de jobber der.

Jeg ser også med glede på hvor fin nye ØstCar, nettstedet vårt har blitt! Ragnar gjør en formidabel jobb som web-sjef, og jeg håper alle medlemmene finner glede og inspirasjon i sidene våre.

Ha en feiende flott vår, og lykke til med forberedelser til sesongen!

Vennlig hilsen Dagfinn.

 

.

12.11.2018

 

Slutten på en æra?.

 

Takk for sist alle sammen. Håper dere har hatt en fin høst!

 

For oss i avdelingsstyret har det vært en innholdsrik høst. Vi ser fram mot et nytt år, og vi må ta noen veivalg. Vi har tidligere annonsert at vi ville redusere antallet papirutgaver av Øst-Car til 2. Vi tenkte å beholde vårutgaven og høst/vinterutgaven på papir, og slippe sommerutgaven som et elektronisk magasin i .pdf format. Det kan se ut som at endringene blir mer omfattende enn som så. Flere av dagens Øst-Car redaksjon har meldt at de synes de har gjort nok, og det er realt nok. De har stått på i en årrekke for å levere et utrolig godt produkt. Problemet vårt nå er å finne nye krefter som kan gå inn og gjøre en jobb, og opprettholde den høye standarden vi har hatt. Det blir ikke enkelt. Sjelden har vel det «å hoppe etter Wirkola» passet bedre. Dette gjør at vi må på søken etter et menneske som har erfaring med sammenstilling av tidsskrift og klargjøring til trykking. Her har Trine gjort en formidabel innsats i en årrekke, og vi kan tilskrive mye av æren for at Øst-Car har sett så flott ut til henne. Bjarne har også meldt at han ikke vil være med lengre. Mr. Øst-Car, som mange av oss ser ham som, synes at stafettpinnen bør føres videre. Vi skal ha respekt for hans ønske, og personlig har jeg stor forståelse for at Bjarne mener at andre krefter kan bidra.
Jeg ønsker da å henstille til dere medlemmer. Er det noen med lyst og kompetanse innenfor blad, avis eller lignende som vi være med å bidra til at vi kan beholde Øst-Car i papirformat, hør av dere!
Arbeidet med Øst-Car er et dugnadsverk, og skulle vi gå til det skritt å leie inn all hjelp vi vil trenge for å få produsert et blad, vil ikke det være bærekraftig økonomisk.
Vi tror også at over tid vil digitale medier erstatte papir. Allerede i dag ser vi at andelen papiraviser synker, og folk er mer og mer fortrolige med å lese på nett, enten på telefon, eller nettbrett.
Vi har opprettet domenet ostcar.no, og tanken er at dette skal være vår kanal til dere medlemmer, Ragnar har begynt å legge ut artikler og bilder allerede. Her er det tenkt at vi skal være på pletten med ny info, turreferater og annet relevant stoff fortløpende.
Regionårsmøte ble avholdt 6. november. Jeg var så heldig å bli valgt til landsstyremedlem fra vår region, sammen med regionleder Liv Norum. Et spennende og ikke minst ærefullt verv.
Messen på Lillestrøm ble som vanlig avholdt i midten av september. Erfaringen fra våre representanter på standen er at det var dårligere oppmøte enn tidligere år, og vi fikk mindre nyvervinger. Veldig synd, men jeg tror at manglende messecamp på Hellerudsletta kan forklare mye av det sviktende oppmøtet dessverre.
Høsttreff ble avholdt på Laxsjön Camping 21-23 september. Mye blåst, men et fint treff. Det kan dere forøvrig lese om et annet sted i bladet.

Ha en fortreffelig vintertid, og en velsignet god jul!

Mvh Dagfinn.

.

Fra ØstCar 2 - 2018

 

Hei alle sammen.

Jeg håper og tror at alle har hatt en feiende flott sommer!

 

Vi har tilbakelagt det som vel må sies å være noe nær en perfekt norsk sommer, i alle fall sett med «ferieøyne». 23 grader i sjøen, og nær 30 i lufta er ikke hverdagskost over en så lang periode som vi har hatt. Dette betyr forhåpentlig at de fleste har kost seg i vogn eller bobil. Selv gikk ferien vår til Gustavsvik i Örebro, og til Skara Sommarland etterpå. Det var ikke feil med badeferie for 2 jenter på 5 og 8 år.
I NBCC har det også skjedd en hel del siden forrige utgave.
Landsmøtet ble avholdt på Gardermoen 9 juni, med påfølgende1 lederkonferanse 10 juni. Det var ingen revolusjonerende saker, men for en førstereis som meg var det en nyttig erfaring, og en fin plattform å treffe andre ledere fra landet og ikke minst mulighet for å knytte kontakter. Petter A. M. Nilsen ble valgt som ny president, da Bjørn Johansen ikke tok gjenvalg. Petter kommer fra posisjonen som nestleder i NBCC, så jeg tror ikke hans lederskap vil forandre seg drastisk fra den vi har opplevd under Bjørn. Vi ønsker uansett Petter lykke til med en stor og viktig jobb, nemlig å være øverste leder og frontfigur for den flotte organisasjonen vår!
I avdeling Østfold har vi hatt et svært vellykket pinsetreff på Listranda, og Regionen avholdt det årlige regiontreffet på Gröne Backe camping i Dals-Ed i Sverige den 25-27 mai. Undertegnede var påmeldt, men et uforutsett sykehusbesøk spolerte dessverre muligheten for deltakelse. Etter det jeg har forstått av de som var tilstede, ble det nok et vellykket treff. Regiontreffet har, i likhet med Barnas Campingfestival på Hunderfossen, fokus på barn og barnefamilier. Deltakelse på disse treffene er en kjempefin innfallsport for barnefamilier som kanskje ikke har deltatt særlig i arrangementer hos NBCC. Vi vil avholde høsttreff på Laxsjön camping helgen 22-24 september. Jeg håper, som vanlig, at så mange som mulig har anledning til å komme. Vi har det kjempe-koselig sammen når vi er på treff, og husk at for nye treffdeltakere spanderer NBCC avd Østfold treffavgiften! Vi vil også forsøke å avholde et medlemsmøte utover høsten. Endelig tid, sted og program er ikke fastsatt ennå, men vi vil holde dere oppdatert på vår hjemmeside www.nocc.no/lokal/ostfold og vår Facebookside.
Messa på Lillestrøm vil avholdes 13-16 september, og som vanlig vil NBCC ha en stand der, hvor vi fra Østfold vil være representert.
Håper dere får en flott høst!

Med vennlig hilsen
Dagfinn E. Pedersen, leder