Italiensk aften hos FERDA Mysen, tidligere Mysen Caravan.

Tekst og bilder: Brit Bårdslistuen

 

Torsdag den 27.02 inviterte FERDA Mysen alle interesserte til "Italiensk aften" i sine lokaler. Temaet var "Italia utenfor allfarvei", og Per Vie var den som skulle guide oss.

Per Vie er kjent for sin reiseblogg, og gjennom sitt samarbeid med FERDA, som har stilt bobil til rådighet for ham, har han kjørt mangfoldige tusen kilometer og lagt ut en artig og informativ reiseblogg. (Gå inn på Ferda.no og les.)

Vi var mange som hadde meldt oss på til denne kvelden, og jeg tror ikke det var noen som angret på at de hadde tatt turen.

 

Daglig leder på FERDA Mysen, Rune Lysaker, ønsket velkommen og bad oss samtidig forsyne oss med en tallerken med italienske småretter og tilhørende italiensk vin, - rød eller hvit etter ønske. (Selvfølgelig også et veldig godt alkoholfritt alternativ.) Nydelig tilberedt og virkelig velsmakende mat laget av lokale kokker.

Så ble Per Vie introdusert . Han tok oss med på en humørfylt tur, først gjennom en litt mer sydvestlig del av Europa, før han satte kursen mot Italia. Han fortalte og viste også at han er en mester i å tegne, og han gav oss noen eksempler på hvordan enkelte utsagn kunne tolkes på en litt mer bokstavelig måte enn det vi gjerne gjør. Tegneblokken er en like selvfølgelig del av hans reisefølge som pc-en.

Per Vie har besøkt mange av de stedene man "må" beøke som turist i Italia, som Firenze, Pisa og Cinque Terre. Men det som var ekstra artig var å få bli med på hans besøk på vingårder og andre steder som ligger, som han sier i tittelen på kvelden, utenfor allfarvei.

Han har en egen evne til å komme i kontakt med lokale vinprodusenter og andre interessante personer, og dette gjorde kvelden veldig hyggelig og bidro til at man får lyst til å bevege seg, ja nettopp, utenfor allfarvei i Italia. Utenom sesongen er nesten alle turistene borte, og det gjør at man kan komme litt tettere inn på de lokale.

 

En stor takk både til Ferda, Mysen for at vi fikk ta del i en slik kveld, og til Per Vie som tok oss med på ferden sin.

Daglig leder på Ferda Mysen, Rune Lysaker

Senior, Magne Lysaker. Begge ulastelig kledt for anledningen.