Høsttreffet vårt på Laxsjöns Camping 21-23 september

I år valgte vi å legge høsttreffet vårt til Laxsjöns Camping i Dalsland i Sverige.
Vi har vært her tidligere, og satset på en like hyggelig helg som de gangene vi har vært her før.

06.11.2018

Været ville dessverre ikke spille helt på lag denne gangen. Fredag var det faktisk så mye vind at Politiet gikk ut med advarsel om at ferdsel på veiene, uten spesielt tungtveiende grunner, burde unngås. Det gjorde at deltakelsen ble litt mindre enn de 15 familiene som var påmeldt, og ca halvparten av de treffdeltakerne som deltok, kom først lørdag. Været hadde lettet lørdag, og ferdsel var igjen tilrådelig. Vi var 7 familier som hadde anledning til å starte såpass tidlig fredag at vi «gikk klar» av været, mens 4 ventet til lørdag. 11 av opprinnelig 15 påmeldte må sies å være bra, alt tatt i betraktning. Ekstra hyggelig var det at vi hadde såpass mange nye fjes blant oss. Vi hadde flere par fra avd Østfold som ikke hadde vært med før, og vi hadde også gjester fra avd Borg. Veldig fint at fler og fler får med seg at treff i regi av NBCC ikke bare er for medlemmer i den avd som avholder treffet, men at alle medlemmer i NBCC har anledning til å delta.

Planen var, som vanlig på treff, å sette opp «forsamlingsteltet» vårt for felles hygge. Dette viste seg umulig, men campingen hadde en flott, romslig peisestue som vi fikk benytte. Det var også et kjøkken der, så velkomstburgerne ble stekt på komfyr innendørs.

Veldig greit å slippe å stå ute i regn og blåst. Peisestuen vi satt i var veldig romslig, og vi hadde faktisk selskap av en annen gruppe på ca 20 mennesker i rommet, uten at det ble overfylt. Vi koste oss på caravanisters vis, og praten satt løst utover kvelden.

Laxsjön er i alle fall idyllisk

Hunden til Linda og Torgeir var lei av å sette sjøbein. Nå venter caravanlivet.

Godt å ha fått så store barn at ryggen han brukes som skriveunderlag

Vi ble en pen forsamling etterhvert.

Lørdag hadde vi satt til fri disposisjon. Været hadde bedret seg, og noen fulgte oppfordringen med å ta turen til Håverud for å se akvedukten og Dalslands kanal. Andre var på campingen, og gikk fottur i det flotte terrenget rundt campingen.
Klokken 16.00 sto hesteskokonkurransen for tur. Vinneren på damesiden ble Bente Bydal i dameklassen, og Roy Viken i herreklassen. Roy og kona ligger på Listranda, noe de har gjort i mange år, og det var første gang de var med på treff. Veldig hyggelig, og vi håper selvfølgelig det ikke blir den siste. Tittelen skal jo forsvares neste treff!
På kvelden samlet vi oss nok en gang i peisestua. Våre venner fra den andre gruppen, fra kvelden før, var der fortsatt, men selv om vi var fulltallige nå var det plass nok til oss alle.

Terrenget ble sondert før tur på lørdag

Kanskje en skal vokte seg for å bade i Laxsjön?

Været bedret seg utover lørdag

Vaffelgeneralene!

Det smaker med kaffe og vafler en søndag formiddag

En verdig avslutning på et flott treff!

Søndagen bød på strålende vær, og Arvid og Brit hadde lagt ut poster til tippetrim i området. Vi fikk en god spasertur i det flotte været. Spørsmålene var ikke av de enkleste, synes undertegnede i alle fall, men Linda Smebøl Næss og Torgeir Næss hadde allmennkunnskapene i orden og tok seieren hjem til Moss. De var også på sitt første treff i regi av NBCC. De har lang fartstid som båtfolk, men har funnet ut at bobilsesongen er betydelig lengre enn båtsesongen, og trives nå som caravanister.
Elin-Marie og Brit holdt vaffelpressa i gang mens vi andre gitt trippetrimmen, og duften av nystekte vafler var ikke til å ta feil av da vi kom i mål. Vi avsluttet med vafler og kaffe, før vi ønsket hverandre vel hjem.

Dagfinn.

Klipp på et av miniatyrene under for å se bildene på denne siden i lysbilde-fremvisning: (Naviger med < > eller piltaster)