Betraktninger fra Henny i Kiosken på Listranda

I mai fikk eg spørsmål fra eierene på Bunnpris om eg muligens kunne tenke meg å ha kiosken på Listranda. Eg såg litt spørrende på de men sa ja så klart eg kan det… ikke helt gjennomtenkt men impulsivt og smilende.

Tekst og foto: Henny Nyheim

Eg har aldri før hatt ansvar for en kiosk sjøl om eg har vært innom alt fra slaktehall til webdesign. Så var veldig spendt på om dette kom til å gå bra.
Heldigvis har eg hatt med meg datteren min Henriette hele sommeren. Det er eg så glad for siden det ble lange og mange dager. Ho klarte seg
supert.
Vareutvalget startet i det små siden ingen visste hva som var ønsket. Så ble det lagt til litt og litt etter hva som ble savnet. Det har vært viktig for meg å lytte til kundene og ordne det som eg har hatt mulighet til. Fra utleie av leker til å sende mannen min avgårde på leit etter do- kjemikalier.
I begynnelsen stekte eg opp rundstykker men endte opp med å ta bestilling så eg slapp å kaste så mye mat. Det har fungert veldig fint.
Selvfølgelig skulle eg ønsket eg kunne hatt mye mer på menyen innen varm mat, men det setter næringsmiddeltilsynet en stopper for før man har
tatt eget kurs…
Siden eg omtrent alltid er å finne med ett håndarbeid i hendene hadde eg veldig lyst
å prøve om en strikke-cafe kunne være noe. 

Eg la ut på Facebook men var ikke så mange svar som kom. Men eg var glad det skulle komme 3… så kom det jammen meg 12 flotte damer… då vart det livat i kiosken… så det ble fast en gang i uka.
Været denne sommeren er vel den eg må takke for at det kom så mange glade smilende og
sprudlende unger i alle aldre innom. Is kan aldri slå feil.. Mange av barna ble eg på en måte kjent med. Fikk flotte tegninger av alle is-sortene, diskuterte pokemon go og bading. Det har vært en sosial og koselig sommer med mye smil og latter.
Tusen takk for alle fine ord eg har fått etter eg stengte for sesongen. Det betyr mye for meg.
Om eg kommer tilbake neste sommer???
Det må eg ta stilling til etter alt er evaluert.