12.03.2019

Medlemsmøte i region 11 hos Norum Bobilgården

 

Onsdag den 06.03 inviterte Norum Bobilgården til medlemsmøte, og folk viste sin interesse ved å melde seg på, så møtet var fulltegnet og stemningen meget god blant de frammøtte caravanistene.

Siden det var på bobilgården, var det naturlig nok hovedsaklig bobilkjørere som hadde meldt seg på.

Møtet ble innledet ved at daglig leder, Torleif Norum, ønsket velkommen.

Han tok for seg "Å selge bobil i et tøffere marked".

 

I tillegg stod "Batterier for bobil", "Bobilliv med kamera og penn" og "Motor og service" på agendaen.

 

Torleif Norum innledet med å fortelle om Bobilgårdens utvikling, fra begynnelsen og til de i dag har en omsetning som nærmer seg 100 millioner. De er blitt de største i Norge på salg av brukte bobiler til private, og han fortalte om hvordan snittprisen pr. enhet hadde vokst fra 450.000 til 700.000 på disse årene.

Videre fortalte han om hvordan Bobilgården har utviklet seg og hvilke utfordringer og trender man har i bobilmarkedet; bl.a. kjededominans, profesjonalisering, økende krav til kvalitet og garantier.
"Hva kan vi gjøre for deg?" spurte han deretter, og fortalte hva de kunne tilby av hjelp i et innviklet marked. Hvordan de kan sørge for at man får best mulig pris for bobilen som skal selges, men også hvilke rabatter og hvilken hjelp og garantier de kunne gi ved kjøp av bobiler. Samtidig kom han med en liten advarsel mot privatimporterte bobiler. Bobilgården kan være behjelpelige med å selge bobiler kunder selv har tatt inn til Norge, men mot høyere gebyrer. Dette fordi det ikke er en norsk importør som kan ta eventuelle garantijobber.

Så slapp Jarle Aase fra Excide Technologies ( tidligere Sønnak, som nå er kjøpte opp av Excide, verdens største batteriprodusent ) til. Han gav oss en innføring i ulike typer batterier og fortalte hva man skal gjøre for å oppbevare batteriene gjennom vinteren, hva som tapper batteriene uten at vi er klar over det, og hva man skal gjøre for å få best mulig effekt. Mye nyttig lærdom og mange a-ha opplevelser.

 

Dag Grønseth, fotograf og journalist i Bobil & Caravan, viste bilder og fortalte litt om historien bak de forskjellige bildene.

Det ble i løpet av kvelden også servert nydelig hjemmelaget lapskaus, og kokken fikk velfortjent applaus. 

Dessuten vartet Torleif Norum opp med flott underholdning, han sang akkompagnerte seg selv på flygelet. Veldig koselig!

Møtet ble avsluttet med at Bobilgårdens samarbeidspartner Stordal Autosenter presenterte seg og fortalte hva de gjør og kan gjøre.
Takk til Norum Bobilgården for at hele regionen fikk komme til en informativ og hyggelig aften.

Tekst og foto: Brit Bårdslistuen