Høsttreff på Stora Lee camping 24.-26.09.

Tekst og bilder: Brit Bårdslistuen

Etter å ha måttet gi opp alt av treff og lignende aktiviteter i 18 måneder, kunne vi i avdeling Østfold endelig invitere til høsttreff.

Det virket som om mange hadde savnet å kunne samles slik, for vi fikk med deltagere fra både Follo og Askim og omegn i tillegg til oss Østfoldingene. Og med 16 vogner/bobiler samt én som leide hytte, ble vi en flott "gjeng".

På fredag serverte vi den tradisjonelle ertesuppen. Det virket som om det smakte.

Her venter vi på at ertesuppa skal bli servert..

Praten gikk livlig rundt langbordet mens man koste seg med suppe, selv om det ble noe avstand på grunn av 1-meters regelen som fortsatt gjaldt på fredag.

En diger kjele suppe forsvant som dugg for solen.

På grunn av lett regn og fare for mer, hadde vi satt opp avdelingens telt mellom to bobiler som hadde markisene ute. Dessuten stod en bobil i enden av teltet, også den med markisen ute, slik at de aller fleste fikk tak over hodet. Det ble det straks litt lunere når man kunne sitte slik.  

Samværet ble imidlertid avbrutt litt tidligere enn planlagt, da noen sterke kastevinder gjorde at telt og markiser måtte reddes i full fart. Dermed ble kvelden avsluttet i fornuftig tid, og dette gjorde også at alle var klare til å bli med på en liten tur på lørdag.

Ikke langt fra campingen er det laget i stand en bålplass ved et lite vann.

Denne var såpass nær campingen at alle klarte å gå dit, og fullt mulig å komme nesten helt fram både med rullestol og barnevogn.

Her er det lagt ut bålved, og det er stokker og krakker til å sitte på. Dessuten er det fint å sitte på fjellknausene.

Vi hadde oppfordret alle til å ta med pølser eller lignende til å steke på bålet, og de fleste hadde også med seg kaffe eller annet å drikke.

Været viste seg fra sin aller beste side, og det virket som om alle koste seg i den deilige høstsolen.

Turens yngste -Helene -valgte å ta en lur i bæreselen

Vel tilbake til campingen hadde vi laget i stand noen leker.

Her nyttet det ikke å stole på google eller annet, det var ren og skjær flaks som gjaldt. For hvem vet på forhånd hvor mange forsøk to barn bruker på å kaste overende tre vannflasker med tennisballer? Eller to voksne? Ei heller er det mulig å forutsi hvor lang tid to personer bruker på å rense 10 reker når de må samarbeide og bare kan bruke én hånd hver.

Bygging med kapla klosser på tid for både barn og voksne var også med på programmet, og det var vanskelig å forutsi hvor høyt de kom i løpet av tiden de hadde til rådighet.  

Også de voksne måtte prøve seg med Kapla

Inger og Sigbjørn samarbeid om rekerensing. Dyp konsentrasjon her!

Deretter var det en tippetrim med oppgaver satt opp rundt hele plassen.

Dette var en fin mulighet til å komme seg rundt på hele den velholdte plassen og se alle fasilitetene, slik som badebrygge, stupetårn på flåte, mange flotte utleiehytter i alle størrelser, lekeapparater og klatreløype i skogen.

 

Siden vi ikke hadde med oss noen store griller og de fleste var avhengige av å grille ved vognene/bilene, fylte vi opp de grillene vi hadde. Så samlet vi oss rundt langbord og spiste sammen og feiret at alle restriksjonene var borte.

Med et pledd over knærne og en varm jakke, er det utrolig hvor lenge man holder ut utover kvelden.

Søndag formiddag var det noen som var spreke og valgte å gå den lange turen i fotsporene til  de som hjalp flyktninger over grensen til Sverige under krigen. Plassens eier var veldig hyggelig og hadde kommet med kart over området med inntegnede stier og fluktrute. Han kunne også fortelle at en dame, som bodde nær grensen, i sin tid fikk kongens fortjenestemedalje for sin innsats med å lose flyktninger over til Sverige denne veien. 

Imidlertid ble de fleste igjen og deltok i hesteskokastingen, samtidig som de fikk litt "munngodt" til kaffen mens de fulgte konkurransen med stor iver.

Hesteskokasting på søndag. Dyp konsentrasjon hos både små og store.

Takk til alle deltagerne for at dere var med på å gjøre treffet til en så trivelig opplevelse for oss som stod for det, og vi håper alle hadde det like bra som oss denne helgen.

-Brit-